eregi_replace error

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Machine Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Machine Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Machine Software Developer ben je verantwoordelijk voor: - Je ontwerpt, ontwikkelt en debugt software voor machinebesturingssystemen en complexe landbouwmachines; - Je stelt gebruikersinterfaces op (cabinedisplays); - Op termijn ga je softwareprojecten leiden voor specifieke machines; - Inclusief planning, documentatie en validatie; - Om specificaties te verifiëren

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale aspecten van Coolblue. Wat doe je als Junior PHP Developer bij Coolblue? Als Junior PHP Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen om te groeien als Junior Developer. Op dat moment komt je wil om steeds te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te kunnen maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan ook goed

Bekijk vacature »

Medior/senior Python developer

Functie Bedrijven komen bij deze organisatie om technische vraagstukken op te lossen en hierin ook tot oplossingen te komen waar ze zelf misschien niet aan gedacht hadden. Jij gaat vanuit je ervaring dus niet alleen hands-on aan de slag met het ontwikkelen, maar zult ook zeker adviseren en proactief meedenken met de klant. Er zijn meerdere lange en/of korte projecten en het type klanten is heel uiteenlopend. Zo kun je terecht komen in een multidisciplinair scrumteam waarin je als Python developer meewerkt, of juist voor een kleiner (Greenfield) project aan de slag gaan waarin je veel breder bezig bent. Door

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed leesbaar is. Je maakt voor bedrijven op maat

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen Je gaat aan de slag in het websites team of portals team waarin je je bezighoudt met concept & design, implementatie en ook een stukje bugfixing en onderhoud; Je werkt met je team volgens de Scrum werkwijze; Zo adviseer je ook de PO & Scrum Master over de technische architectuur, koppelingen en integratie met externe systemen en API’s; Je blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van C# / .NET en deelt deze kennis binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de

Bekijk vacature »

(Junior) PHP Ontwikkelaar bij een retail bedrijf i

Bedrijfsomschrijving Ben jij een ervaren PHP ontwikkelaar met een passie voor retail en ICT? Wil jij werken in een team dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van uitdagende applicaties voor een groot retailbedrijf in Delft? Dan zijn zij op zoek naar jou! Functieomschrijving Als PHP Ontwikkelaar werk je in een team aan de ontwikkeling van applicaties die door de gehele organisatie worden gebruikt. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen, testen en implementeren van deze applicaties. Je werkt hierbij nauw samen met andere ontwikkelaars, projectmanagers en stakeholders binnen de organisatie. Je taken bestaan onder andere uit: Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte website die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zitten onze development afdelingen en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé PHP/Back-end developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het bedenken van nieuwe functionaliteiten Het verbeteren van het

Bekijk vacature »

Back end developer Digital agency

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 20 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

PHP Developer

As a PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing vanilla PHP code. Working with

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg waar jij de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je gaat projecten vanaf het begin tot het eind begeleiden. Je sluit aan bij meetings met klanten om hun processen in kaart te brengen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt

Bekijk vacature »

Medior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging graag met

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functieomschrijving Ben jij klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Kom werken bij dit kleine softwarebureau en werk aan de gaafste maatwerk projecten. Je komt te werken in een klein development team en werk nauw samen met elkaar, om maatwerk software te leveren en bij te dragen aan bedrijfsautomatiseringen. Je gaat werken met de Microsoft stack en technieken als .NET, C#, Entity, MVC, SQL server. In de functie krijg je veel vrijheid om zelf beslissingen te nemen en je hebt impact op de bedrijfsprocessen. Bedrijfsprofiel Dit familiebedrijf bestaat al ruim 20 jaar. Zij hebben een vast netwerk van klanten,

Bekijk vacature »
Rick steenhuis

rick steenhuis

26/01/2014 02:30:40
Quote Anchor link
ik krijg sinds kort een error: Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /home/zeewaterforum.biz/public_html/prof/classes/ubb.php on line 112
dit is de regel 112

$this->output = eregi_replace("\[url\][[:space:]]*(http://)?([^\\[]*)[[:space:]]*\[/url\]", "<a href=\"http://\\2\" onclick=\"target='_blank';\">http://\\2</a>", $this->output);

en dit een stukje omringend script

$this->output = preg_replace('!\[u\](.*?)\[/u\]!', "<u>\\1</u>", $this->output);
$this->output = preg_replace('!\[b\](.*?)\[/b\]!', "<strong>\\1</strong>", $this->output);
$this->output = preg_replace('!\[i\](.*?)\[/i\]!', "<i>\\1</i>", $this->output);
$this->output = preg_replace('!\[s\](.*?)\[/s\]!', "<s>\\1</s>", $this->output);
$this->output = preg_replace('!\[sup\](.*?)\[/sup\]!', "<sup>\\1</sup>", $this->output);
$this->output = preg_replace('!\[sub\](.*?)\[/sub\]!', "<sub>\\1</sub>", $this->output);
$this->output = preg_replace('!\[small\](.*?)\[/small\]!', "<small>\\1</small>", $this->output);
$this->output = preg_replace("#\[color=(\#[0-9A-F]{6}|[a-z\-]+)\](.*?)\[/color\]#si", "<span class='color: \\1'>\\2</span>", $this->output);
$this->output = eregi_replace("\[url\][[:space:]]*(http://)?([^\\[]*)[[:space:]]*\[/url\]", "<a href=\"http://\\2\" onclick=\"target='_blank';\">http://\\2</a>", $this->output);
//$this->output = eregi_replace("\\[url=([^\\[]*)\\]([^\\[]*)\\[/url\\]","<a href=\"\\1\" onclick=\"target='_blank';\">\\2</a>",$this->output);
$this->output = preg_replace("/\[url\=(.*?)\](.*?)\[\/url\]/is","<a href=\"$1\" onclick=\"target='_blank';\">$2</a>", $this->output);

$this->output = preg_replace("#([\n ])([a-z]+?)://([a-z0-9\-\.,\?!%\*_\#:;~\\&$@\/=\+]+)#i", "\\1<a href=\"\\2://\\3\" onclick=\"target='_blank';\">\\2://\\3</a>", $this->output);
$this->output = preg_replace("#([\n ])www\.([a-z0-9\-]+)\.([a-z0-9\-.\~]+)((?:/[a-z0-9\-\.,\?!%\*_\#:;~\\&$@\/=\+]*)?)#i", "\\1<a href=\"http://www.\\2.\\3\\4/\" onclick=\"target='_blank';\">www.\\2.\\3\\4</a>", $this->output);
$this->output = preg_replace("#([\n ])([a-z0-9\-_.]+?)@([\w\-]+\.([\w\-\.]+\.)?[\w]+)#i", "\\1<a href=\"mailto:\\2@\\3\">\\2@\\3</a>", $this->output);
$this->output = str_replace("
", "<hr style=\"width: 75%\" />", $this->output);
$this->output = str_replace("
", "<hr style=\"width: 75%\" />", $this->output);

if($sStatus != 1) $this->output = preg_replace("/\Afbeelding
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 00:30:01
 
Ivo P

Ivo P

26/01/2014 08:56:56
Quote Anchor link
Dat wil zeggen dat je een verouderde php functie gebruikt die bij een volgende php update zal verdwijnen.

Gebruik net als een paar regels eerder preg_replace()
 
Rick steenhuis

rick steenhuis

28/01/2014 12:03:58
Quote Anchor link
$this->output = eregi_replace("\\[url=([^\\[]*)\\]([^\\[]*)\\[/url\\]","<a href=\"\\1\" onclick=\"target='_blank';\">\\2</a>",$this->output);

resulteert in: Warning: preg_replace() [function.preg-replace]: Delimiter must not be alphanumeric or backslash in /home/zeewaterforum.biz/public_html/prof/classes/ubb.php on line 113
 
Ivo P

Ivo P

28/01/2014 12:08:36
Quote Anchor link
lijkt me sterk dat een regel met daarin de functien eregi_replace() een foutmelding over preg_replace() geeft.

De melding is wel duidelijk: een pattern staat tussen niet-alfanumerieke tekens, zoals ~, #, @ en dergelijke

preg_replace('#abc[a-z]+\d$#', '$0', $string);

Je kunt ook een slash als delimiter gebruiken, maar zeker in combinatie met html- of ubbtags waarin al / staat, en ook nog een letterlijk bedoelde [ ] die ook nog met een \ escapet worden, wordt het met een slash als delimiter al snel een oerwoud aan slashes
(immers, de / in je string zou dan ook weer escapet moeten worden)
 
Michael -

Michael -

28/01/2014 12:10:31
Quote Anchor link
Rick steenhuis op 28/01/2014 12:03:58:
$this->output = eregi_replace("\\[url=([^\\[]*)\\]([^\\[]*)\\[/url\\]","<a href=\"\\1\" onclick=\"target='_blank';\">\\2</a>",$this->output);

resulteert in: Warning: preg_replace() [function.preg-replace]: Delimiter must not be alphanumeric or backslash in /home/zeewaterforum.biz/public_html/prof/classes/ubb.php on line 113

eregi_replace resulteert niet in preg_replace warning....

Maar voor het omzetten van eregi_replace naar preg_replace kijk dan eens naar deze 2 regels in je eigen code
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
/$this->output = eregi_replace("\\[url=([^\\[]*)\\]([^\\[]*)\\[/url\\]","<a href=\"\\1\" onclick=\"target='_blank';\">\\2</a>",$this->output);

$this->output = preg_replace("/\[url\=(.*?)\](.*?)\[\/url\]/is","<a href=\"$1\" onclick=\"target='_blank';\">$2</a>", $this->output);


Hier heb je eregi al omgezet naar preg en zie je dat het niet klakkeloos kan kopiëren, maar het wel verschild. Zie Documentatie.

Een tip: Begin met een single quote (') om te voorkomen dat je de dubbel quotes (") moet gaan escapen (\") dit maakt het een stuk leesbaarder.
 
Ivo P

Ivo P

28/01/2014 12:12:33
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php

$this
->output = eregi_replace("\\[url=([^\\[]*)\\]([^\\[]*)\\[/url\\]","<a href=\"\\1\" onclick=\"target='_blank';\">\\2</a>",$this->output);

// [url=http://phphulp.nl/]php hulp[/url]
$this->output = preg_replace("#\[url=([^\]]*)]([^\]]+)\[/url])#i",
        '<a href="$1" onclick="target=_blank">$2</a>',
            $this->output);
?>


Toevoeging op 28/01/2014 12:16:12:

#....#i expressie case-Insensitive

\[url= letterlijk een [ gevolgd door url=
([^\]]*) 0 of meer keer een karakter uit de groep tussen []: ^\] (niet een ], die weer escapet wordt)
] letterlijk een ] (immers is onmogelijk een afsluiting van een eerder geopende [ ]

etc
Gewijzigd op 28/01/2014 12:13:18 door Ivo P
 
Rick steenhuis

rick steenhuis

28/01/2014 12:16:58
Quote Anchor link
ik ben weer even opnieuw begonnen. mischien even handig te weten dat ik niet zo'n php kenner ben maar wegens omstandigheden ben ik even op mezelf aangewezen. regel 113 was er bij betrokken omdat ik de testregel eronder had gezet

dit is de oorspronkelijke regel 112

$this->output = eregi_replace("\[url\][[:space:]]*(http://)?([^\\[]*)[[:space:]]*\[/url\]", "<a href=\"http://\\2\" onclick=\"target='_blank';\">http://\\2</a>", $this->output);

ik had de hoop dat deze zou werken maar dat was iets te makelijk
$this->output = preg_replace("\[url\][[:space:]]*(http://)?([^\\[]*)[[:space:]]*\[/url\]", "<a href=\"http://\\2\" onclick=\"target='_blank';\">http://\\2</a>", $this->output);

resulteert in: Warning: preg_replace() [function.preg-replace]: Delimiter must not be alphanumeric or backslash in /home/zeewaterforum.biz/public_html/prof/classes/ubb.php on line 112
 
Ivo P

Ivo P

28/01/2014 12:19:39
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
#\[url]\s*(https?://)?([^] ]+)\s*\[/url]#i


delimter #
\ letterlijk [url]
\s* 0 of meer spaties

(https?://)?
optioneel, want ?
letterlijk http:// of https:// (de s is dus ook optioneel door de ?


([^] ]+)
een serie van 1 of meer (+) tekens, niet zijnde een ] of een spatie
\s* weer 0 of meer spaties

\[/url] letterlijk

i hele verhaal case Insens
Gewijzigd op 28/01/2014 12:23:03 door Ivo P
 
Rick steenhuis

rick steenhuis

28/01/2014 12:27:34
Quote Anchor link
zit ik zo een beetje in de goede richting ? sorry voor mijn ongeschoolde onwetendheid.

$this->output = preg_replace("#\[url\][[:space:]]*)](https?://)?([^] ]+)\[/url])#i",
'<a href="$1" onclick="target=_blank">$2</a>',
$this->output);
 
Ivo P

Ivo P

28/01/2014 12:32:12
Quote Anchor link
ik geef de voorkeur aan \s boven [:space:]

ik weet niet eens zeker of preg [:space:] wel kent.

Verder heb je nu dus nodig

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<a href="$1$2" onclick="target=_blank">$1$2</a>


want $1 is het eerst ding tussen ( ), dus het protocol en $2 het tweede, dus "www.xyz.nl"
 
Rick steenhuis

rick steenhuis

28/01/2014 12:41:27
Quote Anchor link
sorry ik weet dat t niet de bedoeling is maar kunt u voor mij een regel maken die klopt ? want ik heb twijfels over mijn eigen kunsten mvg rick
 
Michael -

Michael -

28/01/2014 13:08:53
Quote Anchor link
Rick steenhuis op 28/01/2014 12:41:27:
sorry ik weet dat t niet de bedoeling is maar kunt u voor mij een regel maken die klopt ? want ik heb twijfels over mijn eigen kunsten mvg rick


Ivo P heeft het antwoord al gegeven. Zie ook, zoals ik al zei, de documentatie.
 
Rick steenhuis

rick steenhuis

28/01/2014 13:38:54
Quote Anchor link
dit is wat ik er van heb gemaakt

$this->output = preg_replace("#\[url\][[:space:]]*)](https?://)?([^] ]+)\[/url])#i",<a href="$1$2" onclick="target=_blank">$1$2</a>

en dit is de error

Parse error: syntax error, unexpected '<' in /home/zeewaterforum.biz/public_html/prof/classes/ubb.php on line 112



Toevoeging op 28/01/2014 13:43:22:

en ook met \s blijft het scherm wit
 
Ivo P

Ivo P

28/01/2014 14:09:33
Quote Anchor link
je mist na de erste comma een ', net als na de </a> en ook mis je nog daarachter een var als $this-output
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.